Τα καλάθι αγορών σας είναι άδειο!
  • Greek
  • English

Όταν η επιλογή μιας οικονομικής λάμπας LED, με σωστό φωτισμό είναι θέμα τιμής

Συντάχθηκε από σε Γενικά στις Μάιος 09, 2014 . 0 Σχόλια.

Σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας όπως αυτό των λαμπτήρων LED οι φτηνές κινέζικες αντιγραφές με πιστοποιητικά αμφιβόλου αξιοπιστίας μπορεί να είναι η χειρότερη επιλογή και σε κατανάλωση – απόδοση λαμπτήρα, διάρκεια ζωής του προϊόντος αλλά και ασφάλειας χρήσης του προϊόντος.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακόμη και προϊόντα συμβατικής τεχνολογίας με πιστοποιητικά CE όπως ηλεκτρικά σίδερα, παιχνίδια κλπ. έχουν αργότερα ανακριθεί από την Ευρωπαϊκή αγορά ως ακατάλληλα και επικίνδυνα για την ασφάλεια των καταναλωτών.

Πρόσφατο παράδειγμα λαμπτήρα LED, από μεγάλη Ευρωπαϊκή εταιρία, βρέθηκε να έχει ελάττωμα σε μια παρτίδα, με αποτέλεσμα την άμεση ανάκληση περίπου 100.000 λαμπτήρων. Το κόστος μιας τέτοιας ενέργειας όπως είναι αναμενόμενο είναι τεράστιο και σίγουρα ασήκωτο απο μια μικρή εταιρία. Ευτυχώς στην περίπτωση αυτή για τους καταναλωτές που εμπιστεύτηκαν την αγορά τους από μια επώνυμη εταιρία αγοράζοντας έναν λίγο ακριβότερο λαμπτήρα η εταιρία είχε τα μέσα και την οικονομική δυνατότητα να τα αποκλείσει από την αγορά και να ανακαλέσει όσα είχαν ήδη πωληθεί.

Εν τέλει ένα προσεγμένο και σίγουρα ακριβότερο στην αγορά προϊόν είναι φθηνότερο από ένα φθηνό στην αγορά κινέζικο προϊόν με κατώτερα ποιοτικά στοιχεία και απόδοση που στην καλύτερη περίπτωση θα πληρώσουμε επιπλέον από την μικρότερη διάρκεια ζωής και την μειωμένη απόδοση.

Ετικέτες: ποιότητα, LED, επιλογή, κατασκευαστής, λάμπα, ανάκληση Τελευταία ενημέρωση: Μάιος 10, 2014

Σχόλια

Γράψτε ένα σχόλιο

Γράψτε μια απάντηση

* Όνομα:
* E-mail: (Not Published)
   Ιστοσελίδα: (Η σελίδα σας να περιέχει http://)
* Σχόλιο:
Back to Top